Avantajele focarelor din fonta

Motivul pentru care Jotul alege fonta

JOTUL produce focare din fonta si sobe din fonta din anul 1853. Fonta este un material extrem de potrivit pentru focarele de seminee deoarece se coporta extrem de bine la temperaturi ridicate și la schimbări rapide de temperatură. De aceea, JOTUL alege fonta pentru seminee lor la fel cum și producătorii de autoturisme utilizează fonta pentru motoarele lor.
Pentru fabricarea fontei JOTUL recicleaza fier vechi de la dealerii locali. Aceasta este topit și se adaugă deșeuri eliminate din procesul de fabricare în același timp cu carbon și alte elemente . Când fierul topit a atins temperatura adecvată, se analizează în laborator la Kråkerøy și dacă este necesar se adaugă elemente de aliere suplimentare pentru a se asigura că fonta ajunge la calitatea ceruta de JOTUL. Fierul lichid este apoi turnat în forme de nisip si lasat să se răcească înainte ca piesele turnate sa se transforme în seminee JOTUL.

Potrivita pentru conditii de temperaturi extreme

Un focar din fonta JOTUL pentru de semineu este format doar din componente de diferite forme turnate din fonta . Acest lucru face ca focarele Jotul sa fie extrem de solide fiind fabricate dintrun material stabil, care nu se deformeaza ,răsucieste sau crapa atunci când acesta devine fierbinte. Un exemplu de zi cu zi este diferența pe care o capeti dacă ai turna apă rece pe o tigaie fierbinte si pe o tavă de gătit din fonta. In ciuda faptului ca ambele au fost fabricate din aproape același materiale, ele reacționează complet diferit la schimbările de temperatură. În timp ce tava de gătit isi schimba forma, fonta isi va păstra forma inițială.

Fonta JOTUL

Fonta JOUTUL poate fi produsa în matrite 3D. În acest fel este posibil să se creeze un design mai detaliat, inclusiv unghiuri, colțuri și diferite forme. Astfel de detalii contribuie la creșterea nivelului de calitate pentru produsele JOTUL - atat vizual cat si functional. Produse sunt robuste si unite,fara suduri si 'cusaturi' care sunt expuse la uzura de-a lungul timpului.

Durabilitate de-a lungul anilor

Din același motive pentru care producătorii de automobile aleg fonta pentru a produce blocurile de motor, JOTUL alege fonta pentru a produce focarele din fonta pentru seminee.

Când doresti sa oferi un produs care ar trebui să dureze o generație sau mai mult, nu se pot face compromisuri în ceea ce privește calitatea materialelor. Functionarea unei turnătorii este costisitoare și necesită investiții mari. În plus, dezvoltarea fiecarui model necesită investiții semnificativ mai mari în forma matrițelor. Dar rezultatul este un produs de care vă puteți bucura multi mulți ani!

Piese detasabile - garantie pe zeci de ani

O soba pe lemne sau un focar de semineu pe lemne realizate din fontă este format/a din mai multe parti din fonta care sunt fixate împreună.Intre toate componentele este aplicat un kit rezistent la temperaturi ridicate pentru a se asigura că focarul de șemineu este complet sigilat.Existand posibilitatea de a înlocui fiecare componenta impreuna cu faptul ca JOTUL este lider de piata in privinta garantiei pieselor de schimb disponibile , fiecare proprietar de JOTUL are certitudinea ca se va bucura de semineu mulți ani de acum încolo.

Materiale reciclate si mediu inconjurator sanatos

Unitate de producție JOTUL este situata in uzina Kråkerøy Verk din orasul Fredrikstad, Norvegia. Noi primi livrări de fier vechi de la dealerii nostri locali în fiecare zi. Acesta este topit și transformat în seminee noi, moderne. Deoarece producția este plasata în mijlocul unei zone rezidențiale, cerințele pentru soluții de mediu si emisii minime sunt extrem de stricte. Dacă combini acest lucru cu faptul că arderea lemnului este o sursă regenerabilă și CO2 o sursa neutra de încălzire, puteți trage concluzia că alegerea unui produs JOTUL este o alegere pentru un mediu mai bun și MAI SANATOS.